Behandlinger

Fodbehandling
En almindelig fodbehandling består af et fodbad, beskæring af hård hud, og evt. fjernelse af ligtorne, neglebehandling hvor der klippes, kanten fræses glat og neglehjørnerne afrundes, så de ikke hænger fast i strømper eller generer nabotæerne, og neglene og neglefalsene oprenses.

Til sidst masseres fødderne med en god creme, så du føler dig frisk og velplejet.

Nedgroede negle
Inficerede nedgroede negle kan ofte lindres og behandles effektivt med oprensning og fjernelse af generne.

De kan forebygges med udskiftning af fodtøj og regelmæssig fodterapi.
De kan også behandles med en bøjle, som fremstilles specielt til dine negle. Har du nedgroede negle, kan smerten lindres ved at sætte en såkaldt neglebøjle på den eller de negle, der volder problemer. Neglen vil langsomt blive rettet op af bøjlen.

Neglesvamp
Neglesvamp kan være hårdnakket og svært at komme af med, men med regelmæssig fodterapi, de rette
behandlingsmidler og samarbejde mellem patienten og fodterapeuten kan neglesvamp mange gange behandles effektivt.

Indlæg
Indlæg kan fremstilles på mange måder og med mange formål.

Inden du får fremstillet et indlæg undersøges dit fodtøj, dig og dine fødder, din gang og fodstilling, så der er basis for at kunne fremstille et par gode funktionelle indlæg til dig.
Det er meget vigtigt at jeg, som din fodterapeut, har de rigtige informationer om, hvilke lidelser, sygdomme og gener du måtte have.

Diabetes
Regelmæssig fodterapi er vigtig for diabetikere. De skal være særligt opmærksomme på deres fødder på grund af øget risiko for en række senkomplikationer og alvorlige lidelser, som fodsår og amputationer.

Diabetikere skal have lavet en fodstatus hos fodterapeuten, som skal gennemføres en gang om året.
Under fodstatus-undersøgelsen foretages en række tests, blandt andet føle-, smerte- og varmesanserne.
På baggrund af den gennemførte fodstatus stratificeres patienten i gruppe 1 – 4, alt afhængig af føddernes tilstand. Stratificering bruges som udgangspunkt for tilrettelæggelsen af en individuel behandlingsplan. Stratificeringen har betydning for patienten i forhold til hvor mange behandlinger, der gives tilskud til.
Undersøgelsen indeholder ingen behandlinger.